Epepe d.o.o.
Korzo 11, HR51000 Rijeka
info@epepe.hr
Tel: +385 (51) 588 308

Glazba za motivaciju na poslu

Pred tobom je težak zadatak koji traži fokus. 🧐 Ali, kolegica iz susjednog ureda „odvrnula“ je Narodni na najjače; s hodnika se čuju svakojaki zvukovi, a s ulice dopiru zavodljivi zvuci pjesme uličnog harmonikaša. Nema druge, stavljaš slušalice i otvaraš Spotify. I onda se otvara pitanje: što slušati? Danas s vama dijelimo preporuke za tri izvrsna albuma koji mogu poslužiti kao sjajna glazba za motivaciju na radnom mjestu.

Glazba za motivaciju na poslu

ZA FOKUSIRANJE
Chuck Johnson: Balsams

Balzami Chucka Johnsona umiruju i najzabrinutiji um. Vrhunski glazbenik upregnuo je svoju „pedal steel“ gitaru u kreaciji novog i začudnog muzičkog svemira, zasnovanog na country post-rock izričaju. Ovaj instrument uglavnom se koristi kao podrška u jazz i rock skladbama, uz pokoji akord „prosipan“ nježno u pravilnim intervalima, gradeći tako posebnu atmosferu. No, Johnson mu je namijenio glavnu ulogu na svom albumu, uz samozatajnu podršku kontrabasa, a taj jednostavni recept rezultirao je ukusnim glazbenim specijalitetom.

Efekt koji ostavlja na slušatelja je impresivan. Johnson je stvorio paralelni svijet – izgrađen na raskršću ambijentalne, americana, folk i rock glazbe, u kojem njegov um može slobodno lutati širokim prostranstvima, nalazeći fokus i motivaciju na svakom koraku. Gotovo da nam nije ni potrebna glazna uz ovako melodičan opis. 😎

Album Balsams možete pronaći na platformama Spotify, Bandcamp i YouTube. Štedimo ti dragocjeno vrijeme – samo klikni ovdje.

ZA NABRIJAVANJE
Los Bitchos: Let the Festivities Begin!

Nostalgični dragulj posvećen sedamdesetima i prava retro glazbena poslastica produkt je inspiracije četiriju djevojaka okupljenih pod nazivom Los Bitchos. Ako si fan zabavna i razigrane muzike, album Let the Festivities Begin! krojen je po tvojim željama. Članice ove ženske četvorke opisuju se kao “djevojke iz londonskog podzemlja”, a njihov premijerni album potaknut je tekilom i vibrama cumbije (atraktivnim latinskoamerički plesom 💃🏻). Producirao ga je Alex Kapranos iz svjetski poznatog rock benda Franz Ferdinad i stekao popularnost koja ga je pogurnula u fokus javnosti.

Teško je povezati cumbiju, peruansku glazbu i turske melodije s klasičnim rock pristupom otprije pedesetak godina, no Los Bitchos to uspijevaju s lakoćom. Rezultat? Moćan, nabrijan i raznolik, ali konzistentan album koji zvuči kao ostvareni san Quentina Tarantina u potrazi za glazbenom podlogom svog novog (i posljednjeg?) filmskog uratka. Let the Festivities Begin! dostupan je na istim platformama kao i predthodni.  Poslušajte kako zvuči i javite nam dojmove!

ZA MEDITACIJU
Ludovico Einaudi: Underwater

Ludovico Einaudi, je „najstrimaniji“ klasični glazbenik svih vremena. Underwater je njegov prvi novi solo pijanistički album u 20 godina karijere. Već ove dvije informacije dovoljno su značajne da opravdaju zašto je  premijeru Einaudijevog novog remek-djela dočekala prilična pozornost javnosti. Ovaj talijanski skladatelj album je stvorio tijekom „lockdowna“, pronašavši napokon dovoljno mira i samoće u svom hektičnom rasporedu da „oživotvori“ glazbu koja mu je godinama „svirala“ u glavi. Zaista se radi o jedinstvenom muzičkom doživljaju!

Iznenađujuće za okolnosti u kojima je nastao –  Underwater nije sumoran i težak album. Naprotiv, svakom notom on slavi život i slobodu. Kako je sam autor objasnio, naslov Underwater je metafora i označava vrlo fluidnu dimenziju bez vanjskih utjecaja. Drugim riječima, Einaudi je u izolaciji stvorio još jedan novi, izolirani svijet, idealan za meditaciju i koncentraciju. Ne preostaje nam drugo nego uroniti u njegove suptilne, uhu ugodne melodije. Uz Spotify, ovaj album možete pronaći na Einaudijevim službenim stranicama i naravno – na YouTube-u. Vrijedi poslušati!

Glazba za motivaciju na poslu

Glazba za motivaciju na poslu naš je vjerni saveznik

Tri albuma, tri različite glazbene priče imaju jednu zajedničku točku. Radi se glazba za motivaciju na poslu koja se često nađe u našim slušalicama dok stvaramo nove web-stranice ili marketinške kampanje. Glazba je važan dio naše svakodnevice, a putem bloga pružat ćemo i poneki uvid u naše muzičke afinitete, uz preporuke koje su „službeno“ testirane i provjerene. Nadamo se da imamo isti glazbeni okus. 🎶 Ugodno slušanje!