Epepe d.o.o.
Korzo 11, HR51000 Rijeka
info@epepe.hr
Tel: +385 (51) 588 308

Google Ads više ne podržava kune

Promjena službene hrvatske valute trenutno je jedna od najaktualnijih tema u Hrvatskoj. Jer kao što znamo, od 1. siječnja 2023. Hrvatska mijenja svoju službenu valutu iz hrvatske kune (HRK) u euro (EUR).
U skladu s time, Google Ads računi isto tako moraju biti u valuti koja više nije HRK.

Što će se dogoditi s postojećim računima?

Dana 31. prosinca 2022. deaktivirat će se svi Google Ads računi koji provode aktivnost oglašavanja u hrvatskim kunama. To znači da od tog datuma, ako je na vašem Google Ads računu kao valuta postavljena kuna (HRK), više nećete moći oglašavati pomoću postojećeg Google Ads računa.

Može li se postojeći račun prebaciti na euro valutu?

Nažalost, Google ne dopušta promjenu valute na postojećem računu pa će svaki oglašivač čiji se račun bazira na kunama, morati izraditi novi oglašivački račun s nekom drugom valutom.

Na sreću, pomoću Google Ads Editora moguće je prenijeti sve aktivne kampanje i postavke na novi Google Ads račun.

Što je potrebno učiniti?

Ukoliko već imate postojeći Google Ads račun potrebno je izraditi novi, baziran na valuti koja nije HRK. Donosimo ti 5 jednostavnih koraka za jednostavnu prilagodbu Google Ads računa:

1. Izradite novi Google Ads račun.

2. Pripazite da za valutu računa odaberete valutu koja nije kuna (HRK)

3. Postavite način plaćanja

4. Prenesite kampanje i postavke svojeg prethodnog računa na novi račun. To je moguće izraditi pomoću Google Ads Editora.

5. Kada pokrenete sve na kampanje na novom računu otkažite svoj prethodni Google Ads račun na kojem se koristila HRK.

Savjetujemo da promjene krenete raditi što prije, kako bi što prije imali spremne vaše oglašivačke kampanje za nadolazeću 2023. godinu.

Za pitanja ili nedoumice oko izrade novog Google Ads računa ili izradu i vođenje kampanja slobodno kontaktirajte naš Google Ads tim!