Epepe d.o.o.
Korzo 11, HR51000 Rijeka
info@epepe.hr
Tel: +385 (51) 588 308

Kako Google Ads utječe na na svjesnost o brandu

U današnjem digitalnom dobu, svijest o brendu postala je jedan od najvažnijih faktora uspjeha tvrtke. To se odnosi na to koliko je poznat brend među ciljanom publikom. Što više ljudi prepoznaje vaš brend i razumije vrijednosti koje predstavlja, to je vjerojatnije da će se odlučiti za vaše proizvode ili usluge. U ovom blogu ćemo istražiti kako Google Ads pomaže tvrtkama u povećanju svijesti o brendu.

Što je brand awareness, odnosno svjesnost o brendu?

Brand awareness je prepoznatljivost vašeg branda kod potencijalnih kupaca. Važna je jer vam pomaže izgraditi odnose s potencijalnim klijentima i može vam pomoći da se istaknete od konkurencije na sve gušćem tržištu.

Utjecaj Google Adsa na svjesnost o brandu

Za mjerenje brand awarenessa, marketinški stručnjaci koriste tehniku nazvanu “top-of-mind awareness”. To znači da kada netko razmišlja o vašoj industriji ili niši (primjerice, ako traže novo računalo), prvo pomisle na vas – ili barem među nekoliko drugih brandova u istoj kategoriji.

Google Ads i brand awareness

Google Ads omogućuje tvrtkama da plasiraju oglase na Google tražilici i drugim mrežama Google oglašavanja te je postao jedan od najvažnijih alata za povećanje svijesti o brendu. Google Ads omogućuje tvrtkama ciljanje specifičnih ključnih riječi i fraza. Kada korisnik unese određene ključne riječi u Google tražilicu, vaš će se oglas pojaviti na vrhu rezultata pretraživanja. Ako je vaš oglas relevantan i privlačan, korisnik će se vjerojatno kliknuti na njega i saznati više o vašem brendu.

Utjecaj Google Adsa na svjesnost o brandu

Ovaj alat omogućuje vam da ciljate određene lokacije te demografske skupine, kao što su dob, spol i interesi, kako biste privukli publiku koja je vjerojatnije zainteresirana za vaše proizvode ili usluge. Isto tako, Google Ads omogućuje tvrtkama da plasiraju vizualne oglase koji se mogu pojaviti na drugim web stranicama. Ovaj oblik oglašavanja može dovesti do povećanja svijesti o brendu jer oglasi mogu biti više uočljivi i privlačni od tradicionalnih tekstualnih oglasa.

Utjecaj Google Adsa na svjesnost o brandu

Istraživanje o utjecaju Google oglasa na svijest o robnoj marki

Istraživanja su pokazala da Google Ads kampanje imaju pozitivan utjecaj na svijest o brendu. Prema jednom istraživanju, korištenje Google Ads povećalo je svijest o brendu za 80%. Drugo istraživanje pokazalo je da imaju 2 puta veći utjecaj na povećanje svijesti o brendu od televizijskih oglasa. Osim toga, Google Ads oglasi su pristupačni i omogućuju ciljanje specifične publike, što može dodatno povećati učinkovitost kampanje. Važno je napomenuti da je za postizanje maksimalnog učinka kampanje potrebno pažljivo planiranje i praćenje rezultata te odabir prave marketinške strategije ovisno o vašoj ciljnoj publici, proizvodima ili uslugama te ciljevima.

Kako postaviti kvalitetnu brand awareness kampanju?

Uzimajući u obzir istraživanja o utjecaju Google Ads na svijest o brendu, možemo zaključiti da ovaj marketinški kanal može biti izuzetno koristan za vaš posao. No, ključ uspjeha leži u pravilnoj strategiji i strpljenju. Ako želite da vaš brend bude prepoznatljiviji i da vaša tvrtka ostvari uspjeh, svakako razmotrite korištenje Google Ads-a uz podršku naših stručnjaka.
Kontaktirajte nas s povjerenjem i zajedno ćemo razviti plan koji će vašem poslovanju donijeti željene rezultate! 💪