Epepe d.o.o.
Korzo 11, HR51000 Rijeka
info@epepe.hr
Tel: +385 (51) 588 308

Video @ epepe

Stvaramo vrhunske video sadržaje za društvene mreže i marketinške kampanje

Klasik koji nikada ne izlazi iz mode...

Video je „klasik“ koji nikada ne izlazi iz mode. Štoviše, u novim medijima i društvenim medijima, upravo je video najpopularnija vrsta sadržaja. U 2020. godini, 96 posto korisnika povećalo je konzumaciju video-sadržaja online. Procjena je da će 2022. godine prosječna osoba provesti čak 100 minuta gledajući video-online. A 9 od 10 korisnika kaže da žele vidjeti više videa brendova i tvrtki.

Jednostavno, video je neizostavan dio marketinške strategije bilo kojeg brenda. Pritom ne govorimo samo o društvenim mrežama. Video-sadržaji plasiraju se i kroz televizijske reklame, prilagođene oglase na platformi YouTube, ali i na vlastitim stranicama brenda.

Nije stvar samo u tome da video „dobro izgleda“. Nego i da – dobro prodaje. Oglasi u video formatu povećavaju prodajne rezultate i ostvaruju bolje konverzije. Najveće online trgovine, kao što su Amazon i eBay, potvrđuju da dodavanje video-sadržaja u opis proizvoda povećava mogućnost kupnje za 35 posto.

Uz klijente, video „obožavaju“ i tražilice. Google u svakoj izmjeni svojih algoritama stavlja sve veći prioritet na video-sadržaj prilikom prezentacije rezultata pretrage. Nisu potrebne statistike prikupljene s interneta kako bi se shvatila vrijednost video-sadržaja za svaki brend. Dovoljno je pogledati vlastitu analitiku Google oglasa i Facebooka i uvjeriti se u njihov značaj…

I zato… Ton, kamera – akcija!

Što radi naš tim za video?

01.

Televizijske i YouTube reklame

Ne morate biti banka ili pivovara da biste imali svoju reklamu na televiziji. Ciljanim zakupom medija i odabirom povoljnih termina i televizijskih mreža moguće je za relativno nizak trošak stvoriti značajan utjecaj na publiku.

Jednako tako, ne morate imati stotine tisuća kuna, skupe redatelje i zvijezde kako biste napravili atraktivnu reklamu. Naš tim, u suradnji s vanjskim partnerima, stvara kreativne scenarije i izrađuje privlačne igrane i animirane reklame.

03.

Prodajne video priloge

Brendovi koji koriste video povećavaju prihod 49 posto brže od onih koji ga ne koriste. Uključivanje video-priloga na „landing“ stranicu može povećati stopu konverzije za do 80 posto. Dodatno, dodavanje video-priloga na stranice brenda značajno povećava rejting brenda na tražilicama.

Prodajni video-prilozi ukratko predstavljaju ključne proizvode brenda, mogu sadržavati komentare i pozitivne recenzije korisnika, kao i detalje o prednostima brenda u odnosu na konkurentske proizvode.

02.

Kratke sadržaje za društvene mreže

Društvene mreže bez video-sadržaja su kao tenisice bez vezica. Možda funkcioniraju, ali ne izgledaju dovoljno ozbiljno. I nedostaje im „vezivno tkivo“. Objave koje sadrže video ostvaruju 48 posto više pregleda od ostalih objava. Čak 73 posto korisnika želi vidjeti „zabavne“ video-sadržaje na društvenim mrežama.

Efektne, kratke i atraktivne video-objave mogu značajno podignuti imidž i privlačnost svakog brenda na društvenim mrežama. Angažiranjem profesionalnih video znalaca i marketingaša, smanjujete troškove i povećavate pozitivan efekt za svoj brend.

04.

Edukativne video-materijale

Jedan od osnovnih principa kvalitetnog sadržaja za klijente jest pružiti im nove informacije i pomoći u rješavanju njihovih potreba. Najbolji način da se to učini jest u video-formi. Edukativni sadržaji čine upravo to: predstavljaju korisne savjete iz Vaše „branše“, savjetuju klijentima strategije za savladavanje problema, a mogu poslužiti i kao osnovni „uvod u poslovanje“ za Vaše nove zaposlenike.

Kako do sjajnog video sadržaja?

Jednostavno!
Dovoljno je da se javite i mi ćemo napraviti sve ostalo.